Bulgarije

Bulgarije
 
Wijziging wachtlijst:

In verband met de lange wachttijd (meer dan 6 jaar) hebben wij de wachtlijst voorlopig gesloten.

Wie komt in aanmerking:

Echtparen (heteroseksueel), alleenaanvragers binnen een huwelijk, alleenaanvragers binnen een heteroseksuele samenlevingsrelatie en vrouwelijke alleenstaanden.
Het kunnen spreken en begrijpen van de Engelse of Duitse taal door minimaal één van de beide aanvragers is een vereiste.

Kinderen:

De kinderen die voor interlandelijke adoptie in aanmerking komen zijn Roma kinderen en hebben een belaste ontstaansgeschiedenis c.q. een belaste achtergrond. De leeftijden variëren van circa 24 maanden tot 6 jaar. Uit de praktijk blijkt dat jonge kinderen, onder de drie jaar, zelden in aanmerking komen voor interlandelijk adoptie. Ook kinderen met een (operabele) handicap komen soms beschikbaar voor adoptie. Er moet dan gedacht worden aan handicaps als een forse ontwikkelingsachterstand, behoorlijke spraakproblemen, een hazenlip, klompvoet, hartafwijking, doof, gedragsproblematiek, etc. 

Verblijfsduur:

De verblijfsduur in Bulgarije bedraagt in eerste instantie circa een week: de kennismakingsperiode met het kind. Daarna begint de procedure die u in Nederland afwacht. Circa drie tot vijf maanden later mag het kind vervolgens worden opgehaald en bedraagt de verblijfsduur in Bulgarije eveneens één week.